concurs!

fanus neagu

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, în colaborare cu Consiliul Judetean Braila, Primaria Braila, Muzeul Brailei “Carol I”, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Sud-Est si Scoala “Fanus Neagu” Braila, organizeaza Concursul National de Proza Scurta Fanus Neagu.

Initierea concursului este prilejuita de comemorarea a 5 ani de la moartea scriitorului Fanus Neagu (24 mai 2011), unul dintre cele mai importante nume ale literaturii române.
Personalitatea sa extraordinara poate fi un model pentru noua generatie si constituie un punct de plecare pentru implicarea tinerilor în manifestarea talentului lor literar.

Concursul se organizeaza pe sectiunea proza scurta si este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsa între 11 si 25 de ani. Textul lucrarii va fi tehnoredactat în limba româna, fontul Times New Roman, cu diacritice, marimea caracterului de 12. Manuscrisele vor avea mentionate pe prima pagina, în coltul din dreapta sus: numele si prenumele si datele de contact: localitate, judet, adresa de email, telefon; pentru elevi se vor specifica si scoala, clasa, numele profesorului coordonator. Autorii pot participa cu cel mult doua lucrari, nu mai mari de 15 pagini, format A4.

Lucrarile, însotite de fisa de înscriere, vor fi trimise doar electronic, pe adresa de e-mail concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro si concurs.fanus.neagu@gmail.com, pâna la data de 30 aprilie 2015, inclusiv. Juriul va fi constituit din scriitori, critici literari, profesori. Presedintele de onoare al juriului va fi Anita Neagu, fiica scriitorului. Premiile vor fi acordate pe sectiuni si vor consta în bani si carti. Premierea va avea loc la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, în data de sâmbata, 23 mai 2015. Lucrarile vor fi publicate pe site-ul concursului si în volum la Editura “Proilavia” a bibliotecii.

Concursul nu implica taxa de participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *